Minggu, 25 September 2016

Kumpulan Contoh Surat Lamaran Kerja 2016

Contoh surat lamaran kerja Tempahan 2015. Mungkin anda pernah menjadi banyak untuk belajar tentang bagaimana sekolah membuat pelbagai contoh surat lamaran kerja. Tetapi sebahagian sahaja yang berkenaan walaupun terdapat juga beberapa orang yang tidak tahu bagaimana untuk mencipta Contoh Surat Lamaran Kerja bahasa Inggris. Dilampirkan CV untuk pertimbangan.

Memandangkan pelbagai aspek penerimaan rendah pekerjaan dan nombor tamat pengajian sekolah menengah, menuju ke angka kadar Surat Lamaran Kerja pengangguran yang tinggi setiap tahun. kerana ia memerlukan kemahiran kepakaran serta kereativitas untuk mendapatkan pekerjaan. setiap Syarikat juga mempunyai nilai-nilai yang berbeza. Seterusnya menjadikan Surat baik menjadi nilai tambah, untuk mendapatkan kerja yangJl. Metro Pondok Indah 45
Jakarta Selatan 15776
(021) 5687795

25 Mei 2015

Yth;
Kepala Bagian Sumber Daya Manusia
PT. Daya Guna Fertilizer
Jl. Ciputat Raya 16 A
Ciputat
Tangerang 15774

Dengan hormat,

Bersama ini saya kirimkan surat lamaran beserta curriculum vitae sebagai tanggapan atas iklan Anda di harian Kompas, hari Sabtu 21 Mei 2015.

Saya telah mempunyai pengalaman selama lima tahun menjadi manajer pemasaran produk kosmetik dan perawatan rambut di PT. Surya Ayu Cosmetic, Jakarta. Dalam posisi tersebut saya bertanggung jawab atas penjualan di wilayah Jakarta, Tangerang, Bekasi, Bogor dan Cilegon.

Saya menyadari bahwa surat lamaran maupun curriculum vitae yang saya kirimkan ini tidak dapat menjelaskan kualifikasi saya secara mendalam. Oleh karena itu, saya sangat mengharapkan adanya suatu kesempatan wawancara, dimana saya dapat menjelaskan bagaimana potensi dalam diri saya dan pelayanan yang akan saya berikan akan menjadi asset yang berharga bagi PT. Daya Guna Fertilizer.


Hormat saya,


Nadya Faizzatia

Di samping itu sebelum anda membuat contoh surat lamaran kerja, anda bukan sahaja perlu memahami tetapi mesti juga mempunyai kreativiti. Supaya orang-orang yang membaca penulisan anda, jelas melihat itulah nilai ditambah untuk anda memohon pekerjaan kerana seorang pemimpin yang boleh melihat Surat Lamaran Kerja dari penulisan anda. Walau bagaimanapun, sejak surat lamaran kerja termasuk Surat peribadi yang besifat rasmi, anda menggunakan huruf borang yang telah difailkan, bentuk rasuk atau lurus.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar